Det var ett tag sedan vi publicerade något på bloggen, men här kommer vi igen med nya tag. Dessa grönkåls- och mungbönsbiffar blir jättegoda och något man absolut kan bjuda gäster på! De innehåller dessutom trendiga och nyttiga chiafrön. Laga och njut. Receptet har vi lånat från Renée Voltaire.
Till 4 pers behöver du:
1 dl mungbönor, blötlagda över natt
150 g grönkål
2 kokta potatisar
2 dl grovt hackade cashewnötter
1/3 dl chiafrön
1 tsk spiskummin
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk buljong i pulverform
Sesamfrön till panering
Olja till stekning
Soyasås
Gör så här:
1. Koka mungbönorna mjuka ca 20 min och häll av överflödigt vatten.
2. Skölj grönkålen och skär bort de grova stjälkarna.
3. Mixa bönor, grönkål och potatis till en smet i en matberedare.
4. Tillsätt cashewnötter, chiafrön och smaka av med spiskummin, ingefära och buljong.
5. Forma små biffar med blöta händer och panera i sesamfrön.
6. Stek gyllenbruna på medeltemperatur i olja i en stekpanna.
7. Lägg i en ugnsfast form och grädda biffarna i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter eller tills biffarna stelnat.
8. Servera med en god sallad och ringla över soya.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar